Hjem Nyheter Straffes etter Ungarn Grand Prix

Straffes etter Ungarn Grand Prix

Foto: Andy Hone / LAT Images)
Dommerne har vurdert flere situasjoner fra dagens løp og delt ut en håndfull straffer.

De to Haas-førerne Romain Grosjean og Kevin Magnussen har fått tidsstraff som følge av at teamet hjalp førerne under formasjonsrunden. Haas-teamet brøt regelen om å gi førerne instruksjoner om å gå inn i pitlane og bytte til slicks. Denne type informasjon kan man ifølge regelverket bare gi etter at løpet har startet.

– Etter å ha vurdert episoden nøye, har dommerne avdekket av teamet ga førerne instruksjon om å gå i pitlane. Teamet kunne ikke dokumentere at de oppfylte kravene som gir rett til unntak – og det ble vurdert at dette var et brudd på paragraf 27.1 i FIAs regelverk.

Begge ble gitt en tidsstraff på 10 sekunder, noe som gjør at Magnussen faller fra nummer 9 til 10, mens Romain Grosjean faller fra P15 to P16.

Albon slipper straff

Alexander Albon startet fra 13. startposisjon og endte på femte. Red Bull ble anklaget for å ha tørket førerens plass på griden ved å bruke viftene som normalt brukes til å kjøle ned motor og bremser.

Etter å ha sett nærmere på videobilder, konkluderte de med at teamet ikke hadde forsøkt å «endre grepet på underlaget».

Flere tidsstraffer

Nicholas Latifi har blitt tildelt fem sekunders straff for en hendelse under sitt første stopp. Carlos Sainz var på vei gjennom pit da kanadieren ble sluppet ut, noe som førte til kontakt mellom dem. Dommerne vurderte det som en «unsafe release» og straffet Lafiti.

Også Kimi Räikkönen fikk fem sekunders straff for å ha stilt opp feil. Finnen fullførte løpet på 16. plass, men tjente en plass på straffen til Grosjean