Hjem Nyheter Ferrari omorganiserer

Ferrari omorganiserer

Foto: Scuderia Ferrari Press Office
Etter en svært vanskelig start på sesongen har det vært varslet endringer i Scuderia Ferrari – nå avslører Mattia Binotto hvilke endringer som gjøres.

Etter løpet i Ungarn der både Sebastian Vettel og Charles Leclerc ble tatt igjen med en runde av løpets vinner, Lewis Hamilton, har Ferrari nå funnet en ny måte å organisere sin tekniske avdeling som skal gjøre kommandolinjer kortere og gi tilstrekkelig ressurser til å nå målene sine.

Ferrari har etablert det de kaller for «Performance Development department», som ledes av Enrico Cardile. De øvrige hovedområdene er uendret med Enrico Gualtieri med ansvar for motor, Laurent Mekies som sportsdirektør og Simone Resta fortsetter å ha ansvaret chassis.

– Som vi antydet for noen dager siden vil vi gjøre endringer på den tekniske siden av organisasjonen, for å øke hastigheten på design og utvikling av bilen. Det var nødvendig med en endring for å definere klare ansvarsområder og prosesser, mens vi bekrefter troen på alle talentene våre. Avdelingen som ledes av Enrico Cardile kan stole på erfaringen til erfarne ingeniører som David Sanchez sier Binotto.

Han sier at denne avdelingen blir bære utviklingen av bilen.

– Vi tror at Ferraris ansatte er å høyeste nivå, og ikke har noe å skamme seg over sammenlignet med konkurrentene. Men vi måtte gjøre en endring og legge lista for ansvaret for avdelingslederne.

Binotto sier også at teamet må forberede seg på flere tekniske utfordinger, men at han er helt sikker på at teamet vil komme tilbake etter hvert som teamet får mer erfaring.

– Vi har sagt det flere ganger, men det er verdt å gjenta: Vi har startet å legge forutsetningene for en prosess som skal lede frem til en ny seiersrekke. Det vil ta tid, og vi vil oppleve tilbakeslag, på samme måte som vi gjør nå. Vi må imidlertid handle basert på utfordringene og ta oss tilbake til toppen av sporten så raskt som mulig. Det er det både vi og fansen forventer av oss, konkluderer Binotto.