Hjem Nyheter Ikke løp på Hockenheim

Ikke løp på Hockenheim

Foto: Red Bull
Det blir ikke noe F1-løp på Hockenheim i år – til tross for at banen har fremstått som en av de mest aktuell.

Til tross for at ledelsen på Hockenheim har vært i lange samtaler med Liberty Media, og var aktuell for å være ett av tre løp i oktober sammen med Imola og Portimao, men de kom ikke til enighet på grunn av restriksjonene for tilskuere på løpet.

F1 hadde jobbet for at fans kunne komme tilbake på løpene allerede i september, med en plan om at det skal være publikum under Russland Grand Prix.

Deler av Tyskland har, i likhet med Norge, strenge restriksjoner og i regionen rundt Hockenheim er det svært liten mulighet for at dette vil bli endret med det første.

– Slik vi ser det i dag, ser det ikke ut som vi kan ha mer enn 500 tilskuere på løpet, sier sjefen for Hockenheim, Jorn Teske, til Autosport.

Han sier at det ut fra økonomiske vurdering gjør det mindre attraktivt å arrangere et F1-løp.

– Derfor er det ikke mulig for oss å gjennomføre det vi hadde lovet – som var å gjennomføre et Grand Prix under disse spesielle forholdene. Vi kan derfor bekrefte at det ikke blir noe Grand Prix på Hockenheim i 2020.

Avslaget fra Hockenheim har tatt Nurburgring tilbake i diskusjonen – men de svært ustabile værforholdene gjør det svært usikkert om det kan arrangeres et løp der i oktober.