Hjem Nyheter Ønsker russerne velkommen

Ønsker russerne velkommen

Foto: Red Bull Content HUB
Noen ble nok overrasket over at F1 valgte å reise til Russland i et år med stor usikkerhet rundt smittesituasjonen. I et intervju med det statseide russiske nyhetsbyrået ITAR-TASS gir Ross Brawn kanskje en forklaring på hvorfor.

Populariteten til Formel 1 i Russland vokser kraftig – og Scuderia AlphaTauri-fører Daniil Kvyat er selvsagt en del av årsaken.

Formel 1 har hatt to russiske team til start – først Midland i 2006, mens Marussia fulgte opp fra 2012 til 2014

I et intervju med nyhetsbyrået TASS forteller Ross Brawn at de ønsker å ha flere russere tilbake i sirkuset.

– Vi trenger stabilitet etter denne globale pandemien, og vi ønsker å sikre at de nye reglene kommer på plass fra 2022. Vi har en fin grid med ti spennende team, og det er ikke noe mål i seg selv og øke dette antallet. Det er imidlertid sånn med det nye økonomiske klimaet i Formel 1, med budsjettbegrensninger og en bedre fordeling av premiepenger, gjør det mer attraktivt for investorer å komme inn i sporten. Om det var interesse fra et russisk team, eller andre, og vi ser at det er fornuftig og bærekraftig, vil vi selvsagt ønske det velkommen, sier Brawn.

Brawn skryter av jobben som arrangørene har gjort for å forberede løpet i slutten av september.

– Sochi er et fantastisk sted å besøke, og det er alltid flott å komme dit. I F1 handler alt om forbedring, og det mest imponerende med arrangøren i Russland er evnen og viljen til hele tiden å tilpasse og forbedre seg fra år til år. Jeg tror at den pågående krisen har vist at våre samarbeidspartnere er unike, og det viser arrangørene i Russland.  De viser en helt unik tilpassingsevne og fleksibilitet som gjør at vi kan kjøre løp der senere i år, sa Brawn.