Hjem Nyheter F1 tilbake til Tyrkia?

F1 tilbake til Tyrkia?

Foto: MarkGetty Images / Red Bull Content Pool
Arrangørene på Istanbul Park bekrefter at de er i samtaler med F1 om en mulig retur i løpet av årets sesong.

Tyrkia Grand Prix ble kjørt fra 2005 til 2011 – og til tross for at banen bare ble brukt noen år, ble den en favoritt – både blant førere og fans.

Libery og FIA jobber hardt med å finne en asiatisk del av 2020-sesongen der Bahrain og Abu Dhabi ser mer eller mindre klare ut, og der man også jobber med å få til et løp i Malaysia.

Nå ser det også ut som om Tyrkia kan være en aktuell destinasjon. For til tross for at det ikke har vært mye oppmerksomhet rundt det, har Istanbul Park lenge hatt samtaler med Liberty og FIA for å finne frem til en måte å ta F1 tilbake til Tyrkia.

En uttalelse sier arrangørene:
– Vi har jobbet hardt for å få Formel 1 tilbake til landet vårt. Helt siden den første dagen i 2013 da vi tok over driften av Istanbul Park, som er en av de mest særegne banene i verden, har vi hvert år arrangert mer enn 300 dager med motorsportfestivaler, kjøretrening, trafikksikkerhet og eventer for bilindustrien. Prosjektet med å hente Formel 1 tilbake til landet vårt har pågått siden 2017 da dette oppdraget ble gitt oss av presidenten. Forhandlingene med rettighetshaverne har pågått uavbrutt, slik at Intercity Istanbul Park, igjen kan arrangere F1-løp.