Hjem Nyheter Verstappen: Hulkeberg fortjener en plass i F1

Verstappen: Hulkeberg fortjener en plass i F1

Nico Hulkenberg, Racing Point
Både Lewis Hamilton og Max Verstappen var imponert over hva Nico Hulkenberg presterte i sitt comeback på Silverstone denne helgen.

Tyskeren som måtte se plassen sin i Renault forsvinne etter forrige sesong, kom riktignok ikke videre til Q3 – men kommer nok likevel til å bli å regne med i morgendagens løp.

– Jeg er glad for å se ham her, og han burde absolutt være her, for han fortjener fortsatt en plass på griden, sier Max Verstappen.

Hulkenberg innrømmet at det var fysisk tøft å returnere til F1 på en av de mest krevende banene på kalenderen.
– Jeg så allerede på første trening at hodet hans hang til en side. Han har en ganske lang nakke, og det er ikke det beste i F1. Jeg snakket med ham om det da han kjørte – og han innrømmet at det var tøft. Du kan trene så mye du vil, men første gangen du setter deg i en F1-bil i disse hastighetene, særlig rundt her, så kommer du til å kjenne det. Du kan trene nakken hver eneste dag, men du kommer uansett til å kjenne det etter første dagen – jeg er ganske sikker på at han kjente det når han sto opp i dag, smilte Verstappen.

Lewis Hamilton sa at Hulkenberg så ut som «om han aldri hadde sluttet» da han kom tilbake på banen i går. Og sier seg enig med Verstappen at Silverstone neppe er den beste banene å gjøre comebak på.

– Copse med full gass er en svært intens kombinasjon av svinger. Jeg blir ikke overrasket om han våkner opp og kjenner det temmelig godt. Men han har alltid vært godt trent. Den største utfordringen er nok likevel å bli kjent med bilen. Når du ikke gjør det, så vet du heller ikke hvilke verktøy du har – eller hva slags simuleringer teamet bruker. Jeg vet ikke hvor langt etter han ligger med det. Det er imidlertid ingen tvil om at han er en meget god fører – så hvis noen kan lykkes her – så er det han.