Hjem Nyheter Bolt stoppet Hulkenberg

Bolt stoppet Hulkenberg

Foto: Racing Point
Teamsjef i Racing Point, Otmar Szafnauer har bekrefter at en brukket bolt i motoren førte til at Nico Hulkenberg aldri kom til start på Silverstone.

– Det ser ut som en bolt har brukket inne i clutchhuset og satt seg fast slik at motoren ikke gikk rundt, fortklarte Szafnaeur.

Han sier at det er for tidlig å si hva som kan ha skjedd, men at det kan være en materialsvakhet, eller at det har blitt trukket til med for høyt moment.

– Jeg vet ikke. Jeg er helt sikker på at disse boltene skal tåle belastningen. Om innstillingen på verktøyet er feil, så er det mulig å trekke dem til for hardt – det kan få dem til å knakke. Det kan også være en materialsvakhet som ikke er oppdaget i produksjonen. Vi må finne ut hva som var årsaken, slik at vi kan unngå samme problem i fremtiden.

En skuffet Hulkenberg måtte bare innse at returen til F1 ikke ble som forventet – og at det på mange måter bare bekreftet hvor vanvittig helgen hadde vært.

– De prøvde alt – men problemene med motoren gjorde at den ikke kunne startes – det er klart jeg ble ekstremt skuffet. Om det blir en helg til, så hadde i dag vært ekstremt viktig for å skaffe erfaring og lære mer om bilen – særlig i løpsoppsett. Akkurat nå får vi ikke gjort noe mer med det, vi får se hvordan det blir neste helg, sa Hulkenberg.

Alt tyder på at Hulkenberg også sitter i Racing Pont-bilen neste helg – ettersom karantene bestemmelsene for Sergio Perez etter alt å dømme gjør at han ikke kan kjøre – selv med en negativ test.