Hjem Nyheter Kimi Räikkönen ferdig etter 2020?

Kimi Räikkönen ferdig etter 2020?

I følge kilder hos InsideRacing kommer Kimi Räikkönen til å legge opp når hans kontrakt med Alfa Romeo utløper etter denne sesongen.

Finnen vil trolig informere teamet under oppholdet på Silverstone, slik at de kan planlegge for neste sesong. Kimi debuterte i Formel 1 i 2001 – og kan altså se tilbake på 18 år på startgriden.

Årets sesong har vært svært vanskelig både for Räikkönen og Alfa Romeo, som har måtte kjempe med Haas og Williams om å ikke komme sist.

LES OGSÅ: Verstappen: Hulkenberg bør få et F1-sete

Under løpet i Ungarn var 40-åringen – for første gang i karrieren – føreren med dårligst tid under kvalifiseringen – og så langt står han uten poeng i verdensmesterskapet.

Før Räikkönen legger opp er det nok likevel en rekord han gjerne vil ha med seg – nemlig den som innehas av Rubens Barrichello som føreren med flest løp.

Allerede i Eifel Grand Prix på Nürburgring i oktober, vil han komme likt med brasilianerens 322 løp – og kan etter sesongslutt stå igjen med så mange som 329 løp om FIA og Liberty klarer målet om 18 løp i år.

Nyheten har også igjen ført til spekulasjoner om Alfa Romeo er neste stopp for Sergio Perez, om meksikaneren må gi fra seg plassen til Sebastian Vettel neste sesong.