Hjem Nyheter Ferrari taper store summer

Ferrari taper store summer

Foto: © Scuderia Ferrari Press Office
Ferrari-sjef Louis Camilleri sier de taper titalls millioner euro på årets svært reduserte F1-sesong.

Omsetningen for Ferrari i Q2 var 572 millioner euro – ned fra 984 millioner i fjor.

Av det er «Sponsorship, Commercial and Brand revenues» der F1-aktiviteten ligger inne – sammen med museum og omsetning av merkeeffekter –  ned med over 50 millioner euro.

2020-resultatene til Ferrari vil også reduseres, både på grunn av færre løp, og det faktum at teamet gjør det betydelig dårligere enn tidligere. Det gjør at Camilleri forventer ytterligere tap.

– F1 vil i år, når det kommer til resultat – være den tøffeste smellen.  Vi ser en betydelig reduksjon i inntekter fra rettighetshaveren – samtidig som vi også får langt lavere inntekter fra sponsorer som et resultat av færre løp. Det er ingen tvil om at vi vil tape mange titalls millioner. Vi får håpe situasjonen blir bedre neste år. Det må bli bedre enn i år – vi er forhåpentligvis tilbake til en full sesong, og vi vil få de forventede inntektene både fra sponsorer og kommersielle rettigheter, sier Camilleri.

Han sier det blir vanskelig å sammenligne 2020 med 2021, men at de vil gå på store tap – slik de fryktet allerede i mai.

Camilleri fulgte dermed opp styreleder John Elkann som sa han ikke trodde Ferrari ville kunne kjempe regelmessig om seiere før tidligst i 2022. Så langt ligger de på fjerdeplass i konstruktørmesterskapet.

– Det er ingen tvil om at vi har en svært vanskelig sesong – og bilen mangler mye på flere nivåer. Særlig har en konkurrent som Mercedes, vist seg ekstremt sterk – hatten av for dem. Jeg kan forsikre om at teamet jobber natt og dag for å gjøre bilen bedre. Jeg har tro på at vi har de rette folkene, og at vi vil bli stadig bedre. Jeg har tro på at Mattia og teamet vil jobbe fremover. Som John Elkann sa – det vil kreve fokus og hardt arbeid, for ambisjonene og målene våre er intakt.