Hjem Nyheter Magnussen: Albon ble straffet for hardt

Magnussen: Albon ble straffet for hardt

Foto: Charles Coates / LAT Images)
Diskusjonen om hva som skal straffes, og hva vi må tåle av racing har på ingen måte roet seg inn mot helg nummer to på Silverstone.

Romain Grosjean var omdiskutert etter forrige helgs løp på Silverstone, og har rukket å tenke igjennom de ulike situasjonene gjennom uken. Haas-fører Kevin Magnussen fikk et kort race etter sammenstøt med Alexander Albon, men kom med overraskende støtte til Red Bull-føreren.

Enkelte har kalt Grosjean for «en fare» etter to ulike situasjoner sist helg. Det første var en duell med Carlos Sainz Jr, og deretter med Daniel Ricciardo. Ved begge tilfeller var det Haas-førerens forsøk på å blokkere forbikjøringsforsøk som skapte stor irritasjon fra de andre førerne – og han fikk også det sorte og hvite flagget som varsler om usportslig oppførsel.

Grosjean var uenig i at han hadde gjort noe galt rett etter løpet, men med noen dager å tenke seg om på har han endret litt oppfatning.

– Jeg kjempet hardt på Silverstone, det er jobben min. Selvsagt var jeg på grensen, men jeg flyttet meg ikke mens jeg bremset, jeg gjorde det på rettstrekket. Når det gjelder Daniel ser jeg at jeg var litt sen, men i episoden med Carlos bryr jeg meg ikke like mye som han gjorde over radioen, sier han til nederlandske formule1.nl.

Grosjean sier også at han synes det er bra at FIA igjen har begynt å bruke  flagg som en advarsel i slike situasjoner.

For Alexander Albon ble imidlertid straff utdelt etter hans sammenstøt med Magnussen, en episode som endte opp med at dansken gikk i veggen og måtte bryte løpet. Albon fikk en fem sekunders tidsstraff – og selv Magnussen mener at den straffen var for hard.

– Jeg hadde et lite «tilbud» i svingen, det var grunnen til at jeg mistet farten. Dessverre  –  i det øyeblikket jeg så ham var det for sent. Det er en svært trang sving, men Alex fortjente ikke den straffen, jeg forstår at han prøvde seg der, sier Magnussen.