Hjem Nyheter Bøter og poengtrekk for Racing Point

Bøter og poengtrekk for Racing Point

Foto: Racing Point
Renault har levert inn protest mot Racing Point etter samtlige løp denne sesongen – nå har dommen fra FIA kommet.

Det skjer mye hos «de rosa Mercedesene» om dagen, som flere liker å kalle de. I tillegg til at Racing Point har vært nødt til å stokke om på førerne den siste uka etter at Sergio Perez testet positivt for korona, så har de også levd med beskyldninger om at bilen deres nærmest er en ren kopi av fjorårets Mercedes – spesielt med tanke på at de har vist seg å være blant de raskeste bilene bak Mercedes og Red Bull.

Mistanken har vært så stor at Renault har protestert på teamet i tre av løpene hittil denne sesongen, og fredag formiddag som avgjørelsen fra FIA-juryen som har behandlet protesten. Og resultatet var faktisk ganske så nedslående for Racing Point.

I forbindelse med Steiermarks Grand Prix bøtelegges teamet med 200.000 euro per bil som ble benyttet, altså to biler – som tilsvarer en sum på over fire millioner norske kroner. I tillegg blir det trukket 7,5 poeng på hver bil, totalt 15 poeng, i sammenlagtstillingen.

Protesten handlet her konkret om at kjølekanalene til bremsesystemet, på engelsk kalt for «brake ducts», var en ren kopi fra fjorårets Mercedes-bil – og denne innretningen har også en aerodynamisk effekt så vel som en kjølende effekt på bremseme. Reglementet tilsier at teamene må designe dette på egen hånd framfor å få tilgang til dette fra andre team.

Resultatet av protestene fra Ungarn og første løpet på Silverstone endte med en reprimande til teamet for at bilene ble benyttet. Begge team har mulighet til anke denne protestavgjørelsen til neste instans.