Hjem Nyheter Kampen om setet i Racing Point

Kampen om setet i Racing Point

Foto: Racing Point

Turen til Mexico har så langt kostet Sergio Perez to racehelger på Silverstone – nå sier imidlertid ryktene at han gjorde mer i Mexico enn å besøke sin syke mor…

Racing Point meldte i går at meksikaneren – i henhold til engelske myndigheters regler – ville kunne stille på start i helgens løp om han fikk en negativ test av COVID-19. Det gjorde han ikke – og dermed blir det tyske Hulkenberg som igjen får muligheten for teamet.

Det har vært forvirring helt frem til nå om hvem som skulle kjøre. Teamet sa de ikke ville bestemme seg før i dag – men før dette hadde både RTL og senere Bild bekreftet at Nico Hulkenberg som ville sitte bilen denne helgen. Nå viste det seg altså at de hadde rett.

Forvirringen rundt hvem som skulle kjøre bilen denne uken viser kanskje at det koker litt hos Racing Point, som også venter på første avgjørelse i klagen Renault har levert inn etter samtlige løp denne sesongen.

Det hevdes nemlig at Perez ikke bare besøkte sin mor da han var i Mexico, men også sine mektige sponsorer – i en plan for å forhindre at plassen hans neste år blir gitt til Sebastian Vettel.

Diskusjonen med Perez sine sponsorer Telmex and Telcel skal ha blitt holdt for å få dem til å putte enda mer penger inn i Racing Point / Aston Martin i et forsøk på å gjøre det enda vanskeligere for dem å bytte ut meksikaneren.

Italienske La Gazzetta dello Sport hevder at Vettel allerede har undertegnet en treårskontrakt verdt 15 millioner euro per år – der han også skal være ambassadør for Aston Martin – som jo blir teamets nye navn fra neste år.

Om det skulle være slik at den italienske avisen har rett, er det mulig at Sergio Perez kan ta med seg sine meksikanske sponsorpenger til et annet team – selv om antallet ledige seter ser ut til å være svært begrenset.