Hjem Nyheter Formel 2: Ny skandale for Ticktum

Formel 2: Ny skandale for Ticktum

Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency
Det britiske stortalentet Dan Ticktum et av de mest lovende førerne i formel-racing, men på Silverstone i dag viser han igjen hvorfor han også er svært kontroversiell.

Tilbake i 2015 ble Ticktum suspendert fra all racing i to år, etter at han med vilje krasjet inn i rivalen Ricky Collard under safety car på samme bane.

Ticktum returnerte i 2017, og med støtte fra Red Bull vant han McLaren Autosport BRDC Award samme år, og ble kåret som Autosport National Driver of the Year i 2018.

I fjor ble han etter store kontroverser droppet av Red Bull etter bare tre runder i Super Formula-mesterskapet.

Nå er han en del av Williams juniorprogram, og forsøker å bygge opp karrieren med F1 som et klart mål.

Dessverre koker det i overkant under hjelmen til den unge briten, noe dagens F2-løp var et godt eksempel på.

Ticktum var en av tre biler på vei ned Hangar Straight side om side med Artem Markelov og Louis Deletraz der sistnevnte var i ferd med å passere de to andre.

Da kommer Ticktum på radio og sier «Neste gang den **** forsøker et kamikazeforsøk som det igjen så krasjer jeg rett inn i han. Jeg kommer aldri til å vise ham så mye respekt igjen».

Uttalelsen blir selvsagt ekstremt lite heldig med historien til Ticktum, og Williams-teamet har opplagt en jobb å gjøre med sin juniorfører.

Ticktum fikk da også det sorte og hvite flagget senere i løpet, og endte opp på en 15. plass.

Det hele skjer bare en uke etter at Ticktum vant sitt første F2-løp, og var svært rask med å påpeke at Helmut Marko, som leder førerprogrammet til Red Bull, gjorde en feil da de droppet ham i fjor.