Hjem Nyheter Reservens dag på Silverstone

Reservens dag på Silverstone

Foto: Racing Point
Selv om førsterekka ble som forventet, var det nok mannen med tredje beste tid som fikk mest oppmerksomhet. Innhoppet til Nico Hulkenberg har ikke vært problemfritt – men i dag fungerte det meste.

Én ting er å drømme om en pallplass for Nico Hülkenberg, men en annen ting er hvor reelle sjanser «superreserven» har i sitt andre og relativt eksklusive forsøk i comebacket denne sesongen, som erstatter for en koronasmittet Sergio Perez.

Men tyskeren klinte til i kvalifiseringen og gjorde kraftig forbedring fra forrige ukes mer beskjedne 13. tid på Silverstone. Nå rykket han 10 plasser opp og sikret seg altså en knallsterk tredjetid på samme bane, og med det tredje startspor til søndagens løp, nå døpt til 70-årsjubileumets Grand Prix som en hyllest til at Formel 1-sporten fyller 70 år denne sesongen.

Mercedes fortsetter å kapre første rekke i kvalifiseringene, denne gang med finske Valtteri Bottas i beste startspor, fattige 63 tusendeler foran Lewis Hamilton. Hülkenberg var forøvrig over ni tideler bak finnen. Under følger kommentarene til de tre raskeste førerne, samt en totaloversikt over kvalifiseringsresultatene.

Valtteri Bottas: – Det føles godt. Jeg elsker kvalifiseringer – spesielt når det går bra. Oppsettmessig gjorde vi gode steg fra forrige helg, og det føltes bedre nå enn sist. Race-tempoet er der, så jobben er å få en god start, som forrige helg, så gjelder det å beholde mentaliteten til å vinne.

Lewis Hamilton: – Valtteri gjorde en god jobb. Jeg hadde ingen perfekt siste runde. Jeg tror ikke mange vil ta godt vare på dekkene på noen bedre måte enn sist uke, så det blir usannsynlig med én-stopps-strategi i morgen.

Nico Hülkenberg: – Den siste uken har vært «crazy». Det var en opptur å komme tilbake, og en nedtur ikke å få starte. Denne uken føles alt bedre. Jeg er bedre forberedt, selv om det er fortsatt er vanskelig. Jeg ga alt jeg hadde, men helt ærlig er det en stor overraskelse at jeg står her. Selv om jeg smiler, så har jeg stor respekt for løpet i morgen. Jeg kommer til å kjenne det i morgen da jeg ikke kjørte noe forrige uke og fortsatt er ny med denne bilen.

1) Valtteri Bottas, Mercedes, 1:25,154
2) Lewis Hamilton, Mercedes, +0,063
3) Nico Hülkenberg, Racing Point, +0,928
4) Max Verstappen, Red Bull, +1,022
5) Daniel Ricciardo, Renault, +1,143
6) Lance Stroll, Racing Point, +1,274
7) Pierre Gasly, AlphaTauri, +1,380
8) Charles Leclerc, Ferrari, +1,460
9) Alexander Albon, Red Bull, +1,515
10) Lando Norris, McLaren, +1,624
11) Esteban Ocon, Renault, +1,857
12) Sebastian Vettel, Ferrari, +1,924
13) Carlos Sainz jr., McLaren, +1,929
14) Romain Grosjean, Haas, +2,100
15) George Russell, Williams, +2,301
16) Daniil Kvyat, AlphaTauri, +2,728
17) Kevin Magnussen, Haas, +3,082
18) Nicholas Latifi, Williams, +3,276
19) Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo, +3,279
20) Kimi Räikkönen, Alfa Romeo, +3,339

Saken er levert i samarbeid med Parcferme.no