Hjem Nyheter Teamene anker avgjørelsen

Teamene anker avgjørelsen

Teamsjef i Racing Point, Otmar Szafnauer er ikke fornøyd med FIA. Foto: Racing Point
Teamene hadde 24 timer på seg til å vurdere en anke – nå er det klart at en hel rekke med team ikke er fornøyd med avgjørelsen i klagen på Racing Point RB20.

Renault, Ferrari, McLaren og Williams har bekreftet at de vil anke – det samme har Racing Point – men opplagt av en annen grun.

Racing Point mener fortsatt at bilen er lovlig, og at poengtrekket er feil, mens rivalene mener at straffen ikke er hard nok.  De er svært tydelige på at de mener at det luftinntaket til bremsene bak på RB20 er ulovlige, og at det ikke er riktig at Racing Point skal få lov å bruke dem resten av sesongen uten å frykte ytterligere straff.

LES OGSÅ: Full fyr rundt dommen mot Racing Point

De fire teamene mener at Racing Point vil score flere poeng enn de eller ville gjort – takket være en ulovlig komponent. De sier at dette i praksis gir grønt lys for at team kan kopiere hele eller deler av en bil med begrenset straff.

– Racing Point har blitt dømt skyldig, og jeg er bekymret for at de fortsatt har det som ble dømt som ulovlig i Østerrike, brukes fortsatt. Det er forvirrende for fans, at noe som var ulovlig i Østerrike, fortsatt sitter på bilen, sier Zak Brown i McLaren.

Otmar Szafnauer sier at de er skuffet, og sier at de fortsatt er sikre på at de ikke har gjort noe ulovlig.

LES OGSÅ: Kampen om setet i Racing Point

– Vi inviterte FIA til oss i mars for å se alt vi gjorde. Vi var helt åpne med dem. Etter det skrev de til oss og sa at vi var lovlige – så det er ganske skuffende. Det er imidlertid viktig for oss å vurdere straffen som er gitt. FIA har innrømmet at reglene for delene som ikke var på listen var klar nok, og at det kunne vurderes på ulik måte. Nå må vi diskutere med FIA hvordan vi skal gå videre, sier Szafnauer.