Hjem Nyheter Bottas er misfornøyd med strategien

Bottas er misfornøyd med strategien

Foto: Mercedes / Steve Etherington
Valtteri Bottas startet på pole, men endte opp som nummer tre. Han var ikke fornøyd med strategien til teamet, men får klart svar tilbake fra Toto Wolff.

Det ble ikke helt den avslutningen på helgen som Bottas hadde ønsket seg, etter at han først måtte se seg frakjørt av Max Verstappen for deretter å ha blitt passert av teamkompis Hamilton på de siste rundene.

Det hjalp ikke at Mercedes aldri klarte å kontrollere dekkslitasjen, og at det andre stoppet til Hamilton gjorde at han var så rask på de siste rundene at han kunne passere Bottas og sikre andreplassen.

– Det er klart at når du starter på pole, er det ikke ideelt å ende opp på tredjeplass. Som team sovnet vi på et tidspunkt, og da Max kom foran oss var strategien min langt, langt unna ideell – så vi har mye å lære fra i dag. Selvsagt forsøkte jeg, så godt som mulig, å henge på Max, men straks jeg begynte å pushe mot slutten, gikk dekkene i oppløsning.

Da Toto Wolff ble konfrontert med påstanden om at teamet hadde sovet, slo Toto Wolff tilbake mot føreren sin.

– Jeg snakket akkurat med Valtteri. Jeg aksepterer hans syn på saken, men er ikke enig i at vi sov. Vi hadde en tregere bil i dag, det må vi bare innrømme. Han mener at vi burde ha gjort motsatt av Max. Fakta er at det ikke hadde endret noe, fordi Max hadde kommet ut på nye dekk, og vi hadde vært nødt til å fortsette med et dekk som ikke var bra, og han hadde gått inn igjen før oss. Så jeg er ikke sikker på at vi kunne gjort det noe bedre.

Han forstår også at Bottas ikke er fornøyd med å bli passert av Hamilton.

– Det vi oppdaget da vi fikk inn dekkene til Valtteri, var at det faktisk var mye gummi igjen, og vi bestemte oss for å holde Lewis ute. Selv om det var mye vibrasjoner, var det nok gummi – derfor kunne vi forlenge stintet hans, noe som gjorde at Lewis kunne passere Valtteri. Det er klart at han ikke er fornøyd, og det respekterer jeg. Ingen av oss er fornøyd med dagens resultat, sier Wolff.