Hjem Nyheter Verstappen med imponerende seier på Silverstone

Verstappen med imponerende seier på Silverstone

Foto: Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-24VYF18S11W11
Som den eneste på den hardeste gummiblandingen fra start var det knyttet stor spenning til hvorvidt Max Verstappen skulle hevde seg eller ikke med en annerledes dekkstrategi enn resten av topp ti etter kvalifiseringen. Det skulle vise seg å være en genistrek i forbindelse med 70-årsjubileumets Grand Prix på Silverstone.

På første stint var nederlenderen total overlegen på banen og distanserte både Lewis Hamilton og Valtteri Bottas, for ikke å snakke om resten av feltet. Lenge lå det an til at Verstappen hadde et ekstra pitstop å gå på, men forskjellen jevnet seg ut utover i løpet – selv om Verstappen likevel klarte å ha god kontroll på sølvpilene. Det lå likevel en nerve gjennom hele løpet med tanke på historikken fra forrige uke hvor dekkene gikk i oppløsning og nærmest eksploderte på flere biler, samtidig som det ble benyttet enda mykere gummiblandinger denne helgen.

Hamilton slet lenge med sine dekk, men holdt lenge ut før han med friske dekk de siste ti rundene klarte å ta inn på teamkompis Bottas, og også komme seg opp på andreplass. Selv om finnen startet fra pole position var det lite han kunne gjøre med farta og strategien til Verstappen, samt angrepet fra teamkompis Hamilton. Kun Kevin Magnussen brøt, med tekniske problemer, og en sjelden gang ble det ikke sikkerhetsbil en eneste gang på Silverstone.

Det var også knyttet stor spenning til Nico Hülkenberg, superreserven til Racing Point som gjorde en sterk kvalifisering med tredje startspor. Hülkenberg holdt hele veien unna for teamkompis Lance Stroll, og kunne lukte på en potensiell fjerdeplass – men ble tatt inn for et ekstra stopp mot slutten og endte i stedet på syvendeplass.

POS FØRER TEAM AVSTAND
1 Max Verstappen Red Bull/Honda 1h19m41.993s
2 Lewis Hamilton Mercedes 11.326s
3 Valtteri Bottas Mercedes 19.231s
4 Charles Leclerc Ferrari 29.289s
5 Alexander Albon Red Bull/Honda 39.146s
6 Lance Stroll Racing Point/Mercedes 42.538s
7 Nico Hulkenberg Racing Point/Mercedes 55.951s
8 Esteban Ocon Renault 1m04.773s
9 Lando Norris McLaren/Renault 1m05.544s
10 Daniil Kvyat AlphaTauri/Honda 1m09.669s
11 Pierre Gasly AlphaTauri/Honda 1m10.642s
12 Sebastian Vettel Ferrari 1m13.370s
13 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 1m14.070s
14 Daniel Ricciardo Renault 1 runde
15 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari 1 runde
16 Romain Grosjean Haas/Ferrari 1 runde
17 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari 1 runde
18 George Russell Williams/Mercedes 1 runde
19 Nicholas Latifi Williams/Mercedes 1 runde
Kevin Magnussen Haas/Ferrari Brutt

Saken er levert i samarbeid med Parcferme.no