Hjem Nyheter McLaren og Williams trekker seg fra protesten

McLaren og Williams trekker seg fra protesten

Foto: Racing Point
Oppdatert: Etter å ha tenkt seg om, har både McLaren og Williams bestemt seg for ikke å klage på straffen Racing Point ble idømt – det gjør imidlertid Ferrari og Renault på den ene side, og Racing Point på den andre. Dermed går den til den internasjonale ankedomstolen.

På fredag ble det klart at FIA har gitt Racing Point en bot på 400.000 euro, og fratatt dem 15 poeng i konstruktørmesterskapet – samtidig som til tillot teamet og bruke de bakre luftinntakene til bremsne ut sesongen. På grunn av den komplekse situasjonen fikk teamene 24 timer på seg til å gi beskjed om de ønsket å anke dommen. Deretter har de 96 timer på seg til å bestemme seg om de vil gå videre eller ikke.

Ferrari og Renault har bestemt seg for å forfølge saken fra den ene side – mens Racing Point som er dømt – også har valgt å ankle.

Zak Brown hos McLaren har vært en av dem som har vært svært tydelig i hva han mener om saken, men muligens har han kommet på at teamet jo skal kjøre med Mercedes-motorer neste år, i hvert fall når vi leser uttalelsen fra teamet.

«McLaren Racing har bestemt seg for ikke å anke dommen fra FIA i forbindelse med protesten fra Renault mot Racing Point. Teamet godtar dommerne konklusjoner og funn – og det er viktig at FIA viser at brudd på bestemmelsene vil bli etterforsket og straffet. I tillegg er McLaren Racing fornøyd med at FIA vil klargjøre det tekniske regelverket for å forsvare Formel 1 som en sport der teamene tydelig er definert som konstruktører, og fjerner muligheten for at biler faktisk er kopier av konkurrenter. Alt dette tatt i betrakning vil ikke McLaren Racing forfølge saken med en anke. McLaren Racing respekterer avgjørelsen fra Ferrari og Renault om å anke, og følger saken videre med stor interesse.»

Også Williams – som jo også kjører med Mercedes-motorer, har bestemt seg for å ikke følge saken videre – det gjorde teamsjef Claire Williams klart tidligere i dag.

“Etter en nøye vurdering, har Williams bestemt seg for å ikke å følge opp en formell anke. We mener at FIAs tiltak for å unngå kopiering for 2021 og fremover møter våre bekymringer og ivaretar vår ansvarlige rolle som kontstruktører.