Hjem Nyheter Toto Wolff vurderer fremtiden i F1

Toto Wolff vurderer fremtiden i F1

Foto: Mercedes/ Paul Ripke
Teamsjef i Mercedes, Toto Wolff innrømmer at han er i tenkeboksen når det gjelder sin egen fremtid i F1.

Under ledelse av Wolff har Mercedes vunnet samtlige konstruktør- og førermesterskap siden 2014 – det skjedde etter at Red Bull vant fire sesonger på rad i 2010 til 2013.

På plass i Spania sier imidlertid 48-åringen at han nærmest daglig diskuterer fremtiden sin med sjefen i eierselskapet Daimler, Ola Kallenius.

– Det er diskusjoner som pågår, og de er svært gode. Forholdet til Ola er så godt som det kan bli, det er jeg glad for. Jeg ønsker ikke å starte spekulasjoner om at jeg er på vei ut, det er ikke tilfelle. Det er bare at jeg er på et sted hvor jeg vurderer status – hvor F1 er på vei, alt som skjer med COVID 19, og i tillegg ting som er personlig.

Mye på reise

Kona Susie Wolff leder Venturi Formula E Team – og Toto innrømmer at det ikke blir mye tid til familieliv.

– Susie er på et bra sted, som sjef for et Formel E-team, men det betyr at hun også er mye borte. Jeg har vært på, gud vet hvor mange, F1-løp, jeg tipper 120 de siste åtte årene, og det er noe vi også må tenke på.

Wolff sier at han også vurderer en annen jobb i F1-sirkuset.

– Jeg må, sammen med min kone og Ola, ta en beslutning. Det betyr ikke at jeg ikke kommer til å være her som teamsjef eller i en annen rolle. Det er mange ting som gjør at jeg ønsker å bli i F1 – då den annen side har det en kostnad, og det må jeg ta med i vurderingen.

Hva med Hamilton?

Så langt har ikke Lewis Hamilton tegnet en ny kontrakt med teamet han har tatt fem av seks verdemesterskap sammen med. Engelskmannen har sagt at hans fremtid også er avhengig av hva Wolff bestemmer seg for.

– Det er smigrende at han sier at hans valg er avhengig av hva jeg gjør – men han trenger ikke meg. Han har et fantastisk team som alltid vil være der for ham. Han har alle muligheter til fortsatt suksess og vinne flere løp og forhåpentligvis mesterskap, sier Wolff.

Flere hatter

Toto Wolff er også involvert i flere deler av Formel 1. I tillegg til å være teamsjef for Mercedes, eier han også 30 prosent av teamet.

Han har også vært sentral som manager, blant annet for Valtteri Bottas, i et selskap sammen med Mika Häkkinen og Didier Coton – og er nå også sentral i den delen av Mercedes-teamet som jobber med management og førerutvikling.

Wolff eier også en prosent av Aston Martin Lagonda Global Holdings og 5 prosent i Williams F1.

Eierskapet i Aston Martin, har ført til spekulasjoner om at Wolff skal være en del av planene til Lawrence Stroll i fremtiden når Racing Point igjen skifter navn og blir fabrikkteam for Aston Martin.