Hjem Nyheter Fire løp til på plass neste uke

Fire løp til på plass neste uke

Foto: Images/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool

Målet under hele rekonstruksjonen av 2020-sesongen har vært å få på plass 18 løp – så langt har vi 13 – nå skal ytterligere fire løp til være på plass.

I følge kilder, kommer fire ny løp på plass neste uke – to i Bahrain og finalen som lenge har vært planlagt i Abu Dhabi. Den store overraskelsen skal være en retur til Tyrkia – med et løp midt i november.

Vi har tidligere i sommer skrevet om arbeidet som den tyrkiske arrangøren har gjort for å komme i posisjon, nå kan det se ut som om de har lykkes.

LES OGSÅ: F1 tilbake til Tyrkia 

Mercedes-sjef Toto Wolff sier at det er ti år siden han sist var i Tyrkia, men at han fortsatt husker den fantastiske sving 8.

Også Red Bull-fører Alex Albon har hørt det sterke ryktene:
– Det er fantastisk. Jeg vet ikke om det er tilfeldig, eller om de gjør det med hensikt, men dette er ekte racerbaner. Mugello, Imola og Istanbul, det har de beste layoutene i verden, og nå skal vi reise dit for å kjøre, jeg er helt klar, sier han.

Tidligere i år sa arrangørene:
– Vi har jobbet hardt for å få Formel 1 tilbake til landet vårt. Helt siden den første dagen i 2013 da vi tok over driften av Istanbul Park, som er en av de mest særegne banene i verden, har vi hvert år arrangert mer enn 300 dager med motorsportfestivaler, kjøretrening, trafikksikkerhet og eventer for bilindustrien. Prosjektet med å hente Formel 1 tilbake til landet vårt har pågått siden 2017 da dette oppdraget ble gitt oss av presidenten. Forhandlingene med rettighetshaverne har pågått uavbrutt, slik at Intercity Istanbul Park, igjen kan arrangere F1-løp.’

Sebastian Vettel vant løpet i Tyrkia i 2011. Nå får han kanskje muligheten til å komme tilbake…Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool