Hjem Nyheter Hamilton med full kontroll i Barcelona

Hamilton med full kontroll i Barcelona

Det ble Lewis Hamilton som tok seieren foran Max Verstappen og Valtteri Bottas under dagens Spania Grand Prix. Størst opptur hadde nok Sebastian Vettel som sikret en syvendeplass.

Til tross for at mange håpet at dekkene igjen kunne skape spenning om seieren i helgens Spania Grand Prix, men Lewis Hamilton kontrollerte løpet fra start til mål. Det sørget også for at han tok enda en av rekordene som så langt har vært holdt av Michael Schumacher, nemlig flest pallplasser med 156.

Briten hadde en god start, det samme kan ikke sies om Bottas som ble forbikjørt av både Verstappen og Stroll på den første runde. Bottas kom imidlertid tilbake etter noen runder, men rundene bak Racing Point-bilen sørget for at han ble liggende for langt bak både Verstappen og Hamilton til å kunne utfordre dem.

Verstappen var førstemann av de tre på topp til å gå inn for mediumdekk etter 22 runder. Red Bull gjorde et superraskt stopp og sendte nederlenderen ut etter bare å ha stått stille i 1,9 sekunder.

Hamiltons første stopp var ikke like vellykket – men han holdt seg fortsatt foran Verstappen.

For Ferrari ble det nok en vanskelig helg. Charles Leclerc forsøkte å angripe Lando Norris i kampen om niendeplassen, men motoren kuttet midt i svingen og førte til at han spant rundt. Han kom inn på runden etter og måtte bryte.

Også andre runde med pitstop var det Verstappen som ledet an, og han gikk inn på runde 42 for et nytt sett medium. Racing Point valgte å splitte strategi, og tok inn Stroll på runde 44, mens Perez ble liggende ute. Han fikk imidlertid ettermiddagen ødelagt av en fem sekunders straff for å ha ignorert blåflagg.

Bottas kom inn i pit for soft etter 49 runder – og to runder senere stoppet Hamilton og fikk på medium dekk.

Sainz fortsatt med et start løp, klatret opp til sjette foran Sebastian Vettel som klarte seg med ett stopp og en gledelig sjuendeplass.

Hamilton avsluttet løpet 20 sekunder foran Verstoppen – mens Bottas sikret seg løpets raskeste runde.

Stroll tjente en plass på straffen til Perez som endte på femte med sin enstopper. De tre siste på topp ti ble bekledd av Alex Albon, Pierre Gasly og Lando Norris.