Hjem Nyheter Marko: Han bør overlate strategien til oss

Marko: Han bør overlate strategien til oss

Christian Horner og Helmut Marko er uenige om hvor høy  toleranse teamet skal ha for hvordan Max Verstappen opptrer på teamradioen.

77 åringen som styrer svært mye i Red Bull-teamet, mener nederlenderen bør overlate strategien til teamet og konsentrere seg om kjøringen.

– Det er temperamentet som kommer litt ut av kontroll for Max. Det er bare dumt når alt er live på lufta, sier Marko til tyske Sky.

Han er klar på at han heller ikke er fornøyd med at all radiotrafikk er åpen under løpene.

Verstappen var helt klart svært uenig med sjefsingeniør Gianpiero Lambiase om strategien, men Marko mener at nederlenderen ikke tilfører noe til den diskusjonen.

– Han må overlate strategien til oss. Vi så nærmere på slitasjen på dekkene hans og visste at det var på grensen.

Det er imidlertid ingen tvil om at innsatsen til Verstappen var imponerende i dag – og Marko er svært fornød med hva som ble levert.

– Det var viktig for oss å holde Bottas bak oss, og det lyktes vi med. Det var det maksimale vi kunne få til i dag, det å splitte de to Mercedesene er suksess for oss.

Horner: Handler om ambisjoner
– Han har opplagt ikke oversikten og ser hele bildet slik de som legger strategien har. Han er ambisiøs, han vil konkurrere og han pusher. Du kan høre at ingeniøren er tydelig med ham når det kommer til hva han skal gjøre og hva resten av teamet gjør. Det vi ville unngå var at han skulle havnet i tett trafikk og dermed bruke opp dekkene for tidlig, sier Horner.

Han sier han er imponert over at Verstappen har kapasitet til å føre en slik diskusjon mens han kjører.

– Det er som om han er ute på søndagstur!