Hjem Nyheter Alle 10 teamene har skrevet under Concorde-avtalen

Alle 10 teamene har skrevet under Concorde-avtalen

Foto: Mercedes - LAT Images
Etter nesten ett år med diskusjon er alle dagens team enige med FIA og Formel 1 om en ny Concorde-avtale som vil gjelde fra 2022.

– Enigheten om Concorde-avtalen mellom FIA, Formel 1 og alle 10 teamene sørger for en stabil fremtid for Formel 1. Gjennom 70 års historie har Formel 1 vært en viktig driver av utviklingen av sikkerhet, teknologi og konkurranse til det aller ytterste – og i dag kan vi skrive et nytt kapittel i starten av en ny historie. Gjennom de uforutsette utfordringene vi står midt oppe i, jeg er stolt av at alle i Formel 1 har jobbet sammen de siste månedene for det beste for sporten og fansen gjennom å finne frem til en vei mot bærekraft og rettferdig fordeling, sier FIA-president Jean Todt.

Han får støtte for sjefen for Liberty, Chase Carey:
– Dette året har vært spesielt for hele verden, og vi er stolte av at Formel 1 har funnet en vei de siste månedene for å komme tilbake til racing på en trygg måte. Som vi sa tidligere  i år, så ville det ta ekstra tid for å bli enige om Concorde-avtalen – og vi er svært glade for at vi allerede har blitt enig med alle ti lag om en langsiktig avtale for sporten. Vi er svært glad for å ha kommet frem til en avtale som er økonomisk rettferdig g som tetter avstanden mellom teamene.