Hjem Nyheter Todt: Vil gjerne tilbake til Indianapolis

Todt: Vil gjerne tilbake til Indianapolis

Formel 1, Grand Prix USA 2000, Indianapolis, Foto: Mercedes
Senere i dag er det den nye eieren av Indianapolis Motor Speedway, Roger Penske, som starter den 104. utgaven av Indy 500 – nå vil FIA-sjef Jean Todt gjerne ha en retur for F1.

Det var så sent som i januar i år at Penske ble den fjerde eieren av banen i Indianapolis, og tidligere denne helgen ble FIA president Jean Todt kjørt rundt på området, og lot seg imponere.

– Indianapolis er et slags Silicon Valley for motorsport i USA – så om Formel 1 får muligheten til å kjøre her ville det være bra for Formel 1, sier Todt til Motorsport.com.

Han sier at var svært imponert over hva Penske har gjort av oppgraderinger.
– Roger Penske og hans gruppering har tatt tak, og jeg var svært imponert over hva jeg har sett i dag. Alle oppdateringene er gjort på svært kort tid, og Roger har allerede fått til ting her som er svært imponerende.

Han påpeker at det er Liberty som er ansvarlig for hvordan kalenderen blir utformet, men at det ikke er noen tvil om at Indianapolis har alt som skal til for å arrangere et vellykket F1-løp.

Todt er også svært fornøyd med hvordan de ulike racingseriene har klart å tilpasse seg pandemien.

– Det er racing både i Formel 1, in Formel E, sportsvong og i IndyCar – det viser tilpasningsevne. Det enkleste hadde vært å bare vente til ting var tilbake til normalt, men vi vet ikke når det blir. Derfor er det helt essensielt å komme i gang – og jeg støtter alt det arbeidet som er lagt ned, selvsagt inkludert her på Indianapolis, sa FIA-presidenten.

Indy 500 med blant annet Fernano Alonso, Felix Rosenqvist, Marcus Ericsson og Takuma Sato kan du følge på Viaplay og Vsport fra klokken 19.00 søndag kveld.

Strartgriden ser slik ut: