Hjem Nyheter Fire nye løp på kalenderen

Fire nye løp på kalenderen

Sebastian Vettel vant løpet i Tyrkia i 2011. Nå får han kanskje muligheten til å komme tilbake...Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool
F1: Fire nye løp på kalenderen – nytt land kommer tilbake til sirkuset

Istanbul Park i Tyrkia, her tilbake fra 2010. (Foto: Nikos Koutoulas)

Som ventet skulle enda flere løp innta årets provisoriske Formel 1-kalender, og tirsdag kunngjorde Liberty Media de siste fire løpene på det som blir totalt 17 løpshelger denne sesongen.

Det var for lengst ventet at Abu Dhabi og Bahrain skulle avslutte sesongen, noe det nå bekreftes. Bahrain får to løpshelger gjennom slutten av november og starten av desember, mens Abi Dhabi som vanlig avslutter sesongen – denne gang i midten av desember. Det har vært snakk om at Bahrain skal bruke den ytre banekonfigurasjonen i det ene løpet – men dette er det foreløpig ikke sagt noe om fra offisielt hold.

Dog får vi også tilbake en gammel kjenning, og for mange Formel 1-fans er dette gode nyheter. For første gang siden 2011 er Tyrkia og Istanbul Park tilbake på kalenderen. Tyrkias Grand Prix ble kjørt fra 2005 til 2011, og regnes for mange å være den beste banen designet av Hermann Tilke.

13.-15. november: Tyrkias Grand Prix
27.-29. november: Bahrains Grand Prix
4.-6. desember: Sakhirs Grand Prix
11.-13. desember: Abu Dhabis Grand Prix

Denne saken er levert i samarbeid med Parcferme.no