Hjem Nyheter Alternativ layout for andre løp i Bahrain

Alternativ layout for andre løp i Bahrain

Formel 1 har bekreftet at det er det ytre banealternativet som vil bli brukt i det andre løpet på Bahrain International Circuit i desember.

Tidligere denne uken ble det bekreftet at det vil være to løp i Bahrain i slutten av 2020-sesongen.

Ross Brawn sa allerede i juni at man vurderte å utnytte muligheten til en alternativ layout i Bahrain – noe som betyr at vi skal kjøre på en bane som i karakteristikk ligner litt på ovalene vi kjenner fra amerikansk racing.

I dag bekreftes det at løpet den 6. desember vil bli kjørt på den ytre delen av banen. Denne konfigurasjonen bruker dagens tradisjonelle bane frem til sving 4, før den går over i en rekke raske svinger.

LES OGSÅ: HAUGER LANGT BAK ETTER TEAMTABBE

Førerne vil komme inn på dagens bane på toppen av bakketoppen, inn på langstrekket bak på banen, før man fortsetter som normalt med høyresvingen med to tangeringspunkter.

Denne ytre banen er kortere enn den tradisjonelle baneprofilen, men også denne har en Grade 1-lisens som er nødvendig for F1-løp.

Man antar at rundetiden vil bli under 55 sekunder under kvalifisering, og under minuttet i løpet – noe som gjør det til en av de korteste banene i F1-historien.

LES OGSÅ: Renault vil trekke anke

Sjefen for Bahrain International Circuit, Sheikh Salman bin Isa al-Khalifa, sa tidligere i år at de var overrasket over forsalget fra Brawn – men at de synes det var en interessant ide.

– Jeg vil ikke sammenligne den med Monza – men det blir en bane er du kan kjøre med svært lavt marktrykk – noe som bør gi gode muligheter for slipstreams – forhåpentligvis med tre DRS-soner.

Denne banelayouten har tidligere bare vært brukt for ulike track days og andre event. I 2010 kjørte man riktignok på en lenger utgave av banen, men denne har ikke vært brukt etter dette.

– Vi er svært fornøyd med at vi kan bekrefte det nye formatet for Sakhir Grand Prix, og vil takke partnerne våre på Bahrain International Circuit for samarbeidet.  Vi så på en rekke ulike alternativer for denne banen, og endte opp med at det ytre alternativet ville bli en utfordring for teamene, og underholdene for fansen med høy hastighet og raske rundetider, sier Brawn.

Det ble også bekreftet at løpet – som får navnet Sakhir Grand Prix – vil kjøres senere enn Bahrain Grand Prix – noe som gjør at det blir et kveldsløp under fullt flomlys.