Hjem Nyheter Teamtabbe ga dårlig kvalifisering for Hauger

Teamtabbe ga dårlig kvalifisering for Hauger

Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool //
Etter en svært lovende trening ble kvalifiseringen ikke noen opptur for Dennis Hauger på Spa

Lista over elementer som spolerer et godt kvalifiseringsresultat blir stadig lengre for Dennis Hauger. Det har jo tidligere i år skjedd opp til flere ganger at nordmannen får avbrutt sin forsøksrunde på grunn av gul- eller rødflagg, og jammen skjedde det ikke det samme igjen.

Hauger var én av fire førere som ikke rakk å fullføre sitt første forsøk, og således fikk kastet bort en god og viktig mulighet for å sette en «sikker» tid. Grunnen til at dette også skjedde var at Hauger og teamkompis Liam Lawson ble kalt inn av teamet til piten da de lå først på utrundene til sine første forsøk – og havnet i stedet lengre bak i feltet.

De fikk nytt forsøk siden, der Hauger klarte en høyst akseptabel 13. tid, før regnet kom rett etterpå og dermed spolerte alle nye forsøk på forbedringer for hele feltet.

Men – fordi Hauger hadde kjørt utenfor banemarkeringen i sitt andre – og da eneste reelle – forsøk, så ble denne tiden slettet. Ettersom første forsøk hadde blitt avbrutt på grunn av rødflagget, så fikk Hauger rett og slett ingen tid – og må dermed starte fra 29. startposisjon, den dårligste startposisjonen han har kvalifisert til i år.

Pole position tok tyske Lirim Zendeli, som nettopp lå først i køen på første forsøk, og også fikk forbedret sitt andre forsøk rett før rødflagget. Etterfulgt av årets store overraskelse, Theo Pourchaire, mens Alexandr Smolyar tok tredjetiden.

Denne saken er levert i samarbeid med Parcferme.no