Hjem Nyheter Mercedes dominerte, Ricciardo imponerte

Mercedes dominerte, Ricciardo imponerte

Foto: Mercedes / LAT Images

Det ble som forventet dobbel Mercedes på pole i Belgia. Ferrari som slet voldsomt på treningene unngikk ydmykelsen av å bli slått ut allerede i Q1.

Det ble nok en gang Lewis Hamilton som tok pole position før morgendagens Belgia Grand Prix. Han var over et halvt sekund foran Valtteri Bottas som bare så vidt klarte å snike seg foran Max Verstappen

Nederlenderen har vist bra tempo gjennom hele helgen, og takket være en meget bra runde i Q3 klarte han å holde slå Ricciardo med tre tideler.

Det var likevel en imponerende kvalifisering for Renault, som viser at bilen fungerer svært godt på en bane der de kan kjøre med lav downforce – noe som vil gjøre løpet i morgen og neste helg på Monza – svært interessant.

Bak de raskeste fulgte Albon, Ocon, Sainz, Perez, Stroll og Norris.

Ferrari har slitt kraftig på de tre treningene, og kvalifiseringen ble heller ikke enkel for de røde – helt motsatt av hvordan Ferrari fremsto på samme bane for ett år siden. I dag endte Leclerc på 13. og Vettel på 14. og kom altså ikke lenger enn Q2.  Det er for øvrig første gang siden Silverstone i 2014 at vi ikke har hatt med en Ferrari videre til Q3.