Hjem Nyheter Var det Mercedes som fikk Renault til å trekke protesten?

Var det Mercedes som fikk Renault til å trekke protesten?

Foto: Renault F1
Racing Point ble straffet med poengstraff og bot for å ha kopiert Mercedes. Den dommen hadde Renault bestemt seg for å anke dommen – men ombestemte seg – nå spekuleres det i at Mercedes ga dem en god grunn.

En bot på 400.000 euro, og 15 poeng trekk i konstruktørmesterskapet var en straff som ingen så ut til å være fornøyd med. Flere varslet at dommen ville ankes – blant dem Renault som sto bak den opprinnelige protesten. Så – tilsynelatende ut av ingenting ble anken trukket.

LES OGSÅ: Hva skjedde med Ferrari

I følge avisen Corrière della Sera, skal en del av årsaken være at Ola Kallenius, CEO i Daimler som eier Mercedes, snakket med Renault-sjefen Luca de Meo. Samtalen skal ha vært deler av årsaken til de bestemte seg for å droppe anken – men spekulasjonene stopper ikke der.

Avisen skriver også at støyen rundt dommen, som også dro Mercedes inn i saken, skal ha gjort at både Kallenius og Mercedes-teamet ønsket at den skulle stoppe. Derfor skal Renault ha fått informasjon om hvordan de kunne optimalisere effekten på sin motor.

LES OGSÅ: Red Bull vil ikke endre konsept

Om dette skulle stemme, kan det forklare den tilsynelatende økte effekten som både Daniel Ricciardo og Esteban Ocon kunne nyte godt av på Spa i helgen.