Hjem Nyheter Reduserer testingen før 2021

Reduserer testingen før 2021

Foto: Mercedes - Wolfgang Wilhelm
Alt tyder nå på at FIA vil redusere vintertestingen før neste sesong.

Etter en kalender med svært mange endringer denne sesongen, er det fortsatt stor usikkerhet inn mot neste års sesong.

Til tross for at både antallet helger og baner kan komme til å se mer ut som det vi kjenner fra tidligere sesonger, kan det se ut som om starten på sesongen blir redusert. Det første forslaget som kom på bordet var faktisk å kutte all vintertesting, men etter diskusjon mellom teamene skal man ha kommet frem til en reduksjon av testdager til tre, alt som ett av flere grep som gjøres for å redusere kostnadene.

I følge tyske Auto Motor und Sport skal McLaren ha vært ett av teamene som har vært åpne på at de har ønsket testdager. Ikke så uventet i og med at teamet bytter fra Renault- til Mercedes-motorer før neste sesong, og at de selvsagt ønsker en mulighet til å se at ting fungerer som planlagt.

Det er også et poeng for team som har hentet inn nye førere før sesongen, å gi dem en mulighet for flest mulig runder for å bli vant til bilen og selvsagt samarbeidet med teamet.

FIA har også planlagt nye retningslinjer for aerodynamikk, endringer som er nødvendige for å redusere marktrykk og redusere belastningen på dekkene, som vil være de samme som i dag.

Så langt er det ikke sagt noe om hvor og når testingen skal foregå, de siste årene har Barcelona vært det foretrukne stedet. Nå tyder mye på at 2021-testingen vil bli flyttet til Bahrain, årsaken er at arrangørene på Sakhir vil subsidiere teamene med flytransport, slik de også gjorde for Formel 2 og 3 før denne sesongen.