Hjem Nyheter Rekordrask kvalifisering på Monza

Rekordrask kvalifisering på Monza

Foto: Mercedes - LAT Images
Mercedes var som ventet suverene på dagens kvalifisering, men  som ekstra krydder på det hele, så matchet begge rekorden til Kimi Räikkönen fra 2018 – og vel så det.

Det nye tallet å bite seg merke i er altså 1:18,887. Eller 264,36 om du vil. Henholdsvis minutter og kilometer i timen, som indikerer at dette er den raskeste runden i Formel 1-historien målt i snitthastighet. Den tiden satte altså Lewis Hamilton, og var med det 69 tusendeler foran Valtteri Bottas sitt forsøk.

Kampen om tredjeplassen var imidlertid helt åpen. Lenge så det ut til at Sergio Perez var i storform til å sikre seg den beste posisjonen fra andre rekke, men helt på tampen dukket altså Carlos Sainz jr. opp i sin McLaren og satte tredjetiden, åtte tideler bak Hamilton. Med det tangerer han sin egen personlige bestenotering i kvalifisering med tredjeplassen han satte under Steiermarks Grand Prix på Red Bull Ring tidligere i sommer.

Denne saken er levert i samarbeid med Parcferme.no