Hjem Nyheter Gasly vant dramatisk Italia Grand Prix

Gasly vant dramatisk Italia Grand Prix

Foto: Red Bull / Mark Thompson/Getty Images
En havarert Haas, en krasjet Ferrari og et team som ikke oppdaget at pitlane var stengt for innkjøring – det var alt som skulle til for å skape et historisk Italia Grand Prix.

Noen løp stikker seg ut i Formel 1-historien for evigheten, og Italias Grand Prix 2020 vil føye seg inn i denne rekken. For når den franske AlphaTauri-føreren Pierre Gasly går en og tar karrierens første seier, foran en spansk seiersjeger i Carlos Sainz jr. med full los – med Lance Stroll nok en gang på rett sted til rett tid for å sikre seg sin andre pallplass for karrieren, så har det helt klart skjedd spektakulære ting.

Og det hele begynte med Kevin Magnussen, som fikk tekniske problemer og måtte parkere bilen sin rett før inngangen på pitlane. Fordi bilen ikke var forflyttbar uten hjelp sikkerhetsbil, så hjalp det heller ikke for enkelte førere at pitlane ble stengt. Det var kun Lewis Hamilton og Antonio Giovinazzi som ikke fikk med seg dette, og begge ble belønnet med en 10-sekunders stop-and-go-straff.

Men på første restart-runde drar Charles Leclerc av i en høydramatisk krasj i Parabolica-svingen, og skadene på barrieren blir såpass store at løpet rødflagges i over en halvtime. Og dette før Hamilton har rukket å ta sin straff, som han måtte ta innen de neste to rundene under restarten av løpet.

Ved restarten ble det tidlig klart at seierskampen kom til å stå mellom Pierre Gasly og Carlos Sainz jr. Gasly fikk etterhvert en luke mens Sainz måtte ta seg forbi en luke med flere førere, men satte opp et forrykende tempo mot slutten og var innenfor sekundet på den aller siste runden. Gasly stod imidlertid distansen og holdt unna for Sainz jr, og sikret med det karrierens første seier under særdeles emosjonelle omstendigheter.

AlphaTauri har under sin historikk kun én seier fra før, da Sebastian Vettel vant på nettopp Monza i 2008, da under navnet Toro Rosso. Dette var forøvrig første gang siden Olivier Panis hadde denne sensasjonelle seieren i Monacos Grand Prix i 1996 at den franskmann står på toppen av seierspallen, og dette var også Gaslys andre pallplass siden andreplassen han også tok på sensasjonelt vis i Brasil i fjor. Forøvrig samme løp som Carlos Sainz jr. tok sin første pallplass, den gang post-race, mens han nå kunne sprette champisen sammen med Gasly og Stroll – der pallen utgjør en snittalder på 24.

Denne saken er levert i samarbeid med Parcferme.no