Hjem Nyheter Hamilton: Gasly fortjente seieren etter urettferdig behandling

Hamilton: Gasly fortjente seieren etter urettferdig behandling

Foto: Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool
VM-leder Lewis Hamilton sier at Pierre Gasly fortjente seieren i Italia Grand Prix etter at Red Bull degraderte ham midtveis i fjorårssesongen.

Etter 12 løp av fjorårssesongen ble Gasly flyttet fra Red Bull til Toro Ross – nå AlphaTauri – og erstattet av Alexander Albon.

For Gasly kan det imidlertid se ut som om det faktisk har gitt ham en ny sjanse – og han har gjentatte ganger slått Albon, til tross for at han har kjørt for et antatt dårligere lag.

Nå får han også støtte fra Hamilton.

– Pierre er rett og slett en fin fyr. Han har enormt mye talent, og jeg synes ikke han ble behandlet særlig rettferdig i Red Bull da han ble degradert. Det er ikke lett for en fører å oppleve noe sånt, og jeg føler med ham. Det at han har klart å bytte opp selvtilliten i et team som ikke er like raskt, og så å prestere så godt som har gjort denne sesongen – og sikrer seg nå en seier – det er ikke enkelt. Jeg er imponert – han har gjort en fantastisk jobb og fortjener suksessen og håper at det gir ham nye muligheter fremover.

Gasly sa at han første seier ikke kunne kommet under bedre forhold, så vidt over 12 måneder siden han forlot Red Bull.
– Jeg har ikke ord akkurat nå, og sliter med å forstå at dette faktisk har skjedd. Min første F1-seier, for noen måneder siden tok jeg min første pallpass i Brasil. Når den første seieren kommer på Monza for AlphaTauri, som er et italiensk team. Det kunne ikke vær bedre, sier Gasly.