Hjem Nyheter Lando Norris: Dum regel tok fra meg tredjeplassen

Lando Norris: Dum regel tok fra meg tredjeplassen

Foto: McLaren
McLaren burde hatt to førere på pallen i Italia Grand Prix – det mener Lando Norris. Grunnen er en regel som tillater at Lance Stroll i praksis ikke hadde noe pitstop i dagens løp.

Da dagens løp på Monza ble rødflagget etter at Charles Leclerc krasjet i Parabolica, hadde Lance Stroll nettopp vært inne for sitt pitstop.

Regelverket ved rødflagg tillater nemlig både at man jobber på bilene i pitlane, og at man skifter dekk.

LES OGSÅ: Hamilton: Gasly fortjente seieren

Det gjorde at Lance Stroll – som ble nummer tre i dagens løp bak Pierre Gasly og Carlos Sainz, fikk et «gratis» pitstop ettersom det eneste dekkskiftet som ble gjort på bilen hans skjedde under rødflagg.

– Jeg kunne ikke gjort noe mer. Den eneste grunnen til at jeg ikke er på pallen i dag, er at Stroll hadde fordelen av en dum regel. De fikk det gratis, og på mange måter fortjener de ikke pallplassen. Jeg er fortsat stolt av fjerdeplassen, og den eneste måten jeg kunne kommet på andreplass, var om jeg hadde kvalifisert meg bedre på lørdag.

– Jeg hadde ikke sjanse til å komme meg foran Carlos i dag. Du kan alltid gjøre en bedre jobb, men det betyr ikke at du kan komme først, selv om du gjør en perfekt jobb. Så ja – Carlos gjorde en svært god jobb.

LES OGSÅ: Renault blir Alpine

På spørsmål om hva han mener om muligheten til å skifte dekk under rødflagg svarer Norris:
– Jeg synes det burde vært fjernet. Vi har to eksempler. Vi har Gasly som gikk inn rett før sikkerhetsbilen, han var foran – løpet blir rødflagget og det er helt greit. Det kan du ikke gjøre noe med. Men for noen som ikke har vært inne, som Stroll, så har de tjent 24 sekunder uten å gjøre noen ting. Han burde fortsatt vært nødt til å gå inn i pit. Du kan være heldig å gjøre som Pierre, men det oppleves fortsatt som fair play. Men at du ikke trenger å gå inn for å ta et pitstop, det oppleves ikke som riktig, sier Norris.