Hjem Nyheter Sergio Perez forlater Racing Point

Sergio Perez forlater Racing Point

Etter det som har blitt måneder med spekulasjoner fikk vi altså bekreftet det knapt noen hadde forventet før denne sesongen startet – Sergio Perez forlater Racing Point etter denne sesongen.

I et statement Perez postet i sine sosiale medier i kveld, bekrefter meksikaneren at han ikke vil være en del av teamet som skifter navn til Aston Martin Racing fra neste sesong.

Det har vært svært mange rykter som har knyttet Sebastian Vettel til et sete hos Racing Point, etter at det ble klart at han var ferdig i Ferrari.

Tidligere i år sa Perez at han forventet at spekulasjonene om neste år ville være avklart i god tid før neste sesong – og påpekte at han hadde en gjeldene kontrakt også for 2021. Nå har det altså forandret seg, og etter syv år – som startet mens teamet het Force India, er over.

– Alt i livet har en start og en slutt, og etter syv år sammen er det på tide å avslutte samarbeidet når denne sesongen er over. Det er selvsagt vondt ettersom jeg satset på teamet i en tid hvor ting var urolig. Vi klarte å overvinne utfordringene og jeg er stolt over å ha vært med på å reddet jobbet til mange av kollegaene mine. Jeg kommer til å huske det fantastiske stundene vi har hatt samme, vennskapet og er fornøyd med at jeg alltid har gitt alt. Jeg vil også benytte anledningen til å takket Vijay Mallya, som trodde på meg i 2014 – som lot meg fortsette karrieren i Force India.

Perez sier at han ønsker hele teamet, ledet av Lawrence Stroll, alt godt inn i fremtiden – særlig med Aston Martin-prosjektet.

Perez har sagt at han ikke har snakket med andre team om et mulig sete, og bekrefter nå at han ikke har en alternativ plan.

– Jeg har ikke en plan B. Målet mitt er å fortsette med racing, men det krever at jeg finner et prosjekt som motiverer meg til å gi 100 prosent på hver runde. Jeg håper at det kommer noen gode nyheter, nå skal vi konsentrere oss om de neste løpene.

Det er ikke svært mange ledige plasser på griden for 2021 – Haas og Alfa Romeo har fortsatt ikke bekreftet sine førere – men spørsmålet er om det er attraktivt for Perez og velge et av de to dårligste teamene på griden slik situasjonen er nå.

Perez har også sagt at han har fått tilbud fra team i andre racingserier, men at han først og fremst ønsker å bli i F1.