Hjem Nyheter Vettel klar for Aston Martin

Vettel klar for Aston Martin

Foto: Scuderia Ferrari

Du hadde neppe blitt millionær om du hadde satt pengene på at Sebastian Vettel skulle ende opp i Racing Point, neste år kjent som Aston Martin, etter denne sommerens både konkrete og perifere rykter.

Mye har altså tydet på at Vettel og teamsjef Otmar Szafnauer har snakket sammen over lengre tid, og torsdag morgen bekreftes det altså at de har sikret seg verdensmesteren fra 2010 til 2013.

Hvorvidt Vettel skulle få et sete var veldig avhengig av Sergio Perez, ettersom Lance Stroll synes å sitte rimelig trygt ettersom det tross alt er hans far Lawrence som eier teamet og således har kjøpt seg inn i Aston Martin – som igjen får brandet navnet sitt på teamet neste år.

Men da Sergio Perez onsdag kveld annonserte sin avgang fra Racing Point lå altså DRS-sona inn til teamet vidåpen for Vettel. Og torsdag morgen ble det altså bekreftet, hvilket også betyr at Sebastian Vettel ikke velger å legge hjelmen på hylla – noe som også har vært en sentralt tema etter at det ble kjent at han og Ferrari skiller lag etter sesongen.

– Det blir et nytt eventyr for meg sammen med et høyst legendarisk bilmerke. Jeg er imponert over resultatene som teamet har oppnådd i år, og jeg tror framtiden ser enda lysere ut. Engasjementet som Lawrence har for denne sporten er inspirerende, og jeg tror vi kan få til noe spesielt sammen. Jeg har fortsatt stor kjærlighet for Formel 1, og min eneste motivasjon er å konkurrere langt fremme på griden. Å kunne gjøre det med Aston Martin blir et stort privilegium, uttaler Vettel i en offisiell pressemelding