Hjem Nyheter Vettel: Vurderte å legge opp

Vettel: Vurderte å legge opp

Foto: @Scuderia Ferrari Press Office
Sebastian Vettel var svært nær å forsvinne fra Formel 1 for godt, men tilbudet om å bli en del av Aston Martin ble for fristende for tyskeren.

Etter at Vettel fikk beskjed av Ferrai at han ikke ville være en del av teamet etter sesongen, har han brukt mye tid på å lete etter hva han skulle bruke fremtiden sin på.

Tyskeren var tydelig fra første dag på at han bare ville satse på et prosjekt som han trodde fullt og helt på, og at han ikke ville henge rundt bare for å fylle opp feltet.

Ifølge F1-Insider bestemte Vettel seg så sent som lørdagen før Italia Grand Prix.

Etter å ha blitt slått ut i Q1 viste TV-bildene at Vettel tok turen ut til Parabolica for å se avsluttingen av kvalifiseringen, mens han tok beslutningen om han skulle fortsette F1-karrieren.

På spørsmål, bare noen timer etter at det ble klart at han skulle til Aston Martin, om hvor langt unna 33-åringen var å legge opp, svarte Vettel: – Svært nær!

Var ikke enkelt

– Jeg var svært nær – jeg gjorde mange vurderinger, men til slutt måtte jeg tenke – hva er best for meg. Derfor valgte jeg som jeg gjorde.

Han sier at det ikke har vært en enkel beslutning, men at prestasjonene til Racing Point denne sesongen gjorde det enklere.

– Det var ikke så lett, de siste ukene og månedene hadde vært ganske intens for meg. Men det ble stadig tydeligere at prestasjonene har vært bra, og når jeg vet hvilken vei regelendringene går, så blir det stadig større mulighet for å gjøre feltet jevnere. Det kommer trolig til å være første gang for teamet hvor de er i en posisjon der de har like mye penger som andre team, og kan vise hva de er gode for. Jeg gleder meg, og vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe tid – og jeg gleder meg til det.

Timing

Ryktene rundt hvem som skulle kjøre for det nye Aston Martin-teamet har tiltatt gjennom sesongen, men mange trodde nok at den sterke posisjonen Perez, i kombinasjon med en kontrakt som også gjaldt for 2021-sesongen, ville sikre meksikaneren fortsatt plass.

– Når Checo (Sergio Perez) slapp sin pressemelding i går kveld, syntes jeg det var riktig å komme med bekreftelsen nå.

Vettel sier han etter seks sesonger i Ferrari er klar for nye utfordringer.

– Jeg ser frem til endringen, fordi jeg tror jeg kan gjøre det bra. Jeg tror at teamet har potensial. Det sitter noen meget flinke folk i ledelsen, og jeg kan hjelpe til med å vise at kvaliteten er der.