Hjem Nyheter F1 neppe tilbake til Mugello

F1 neppe tilbake til Mugello

Foto: Mercedes - LAT Images
Til tross for at helgens F1-løp på Mugello ble meget dramatisk – er det neppe sannsynlig at vi vil se banen på kalenderen med det første.

Det var stor enighet både i pitlane og blant de som så løpet på TVn om at den gamle racerbanen leverte bedre action og spenning enn hva mange av dagens moderne baner er i stand til å levere.

En av førerne som, til tross for en vanskelig helg, var meget fornøyd med banen var Ferrari-fører Charles Leclerc.

– Jeg skulle gjerne sett banen på den ordinære kalenderen. Jeg var, for å være ærlig, skeptisk fra begynnelsen – men når løpet startet ble det fort klart at det ville bli mange forbikjøringer. Sånn sett var banen overraskende bra.

SE OGSÅ: Bli med George Russel rundt Mugello

Også Renault-fører Daniel Ricciardo var meget fornøyd:
– Jeg tror alle var litt bekymret for hvordan racing skulle bli, men det ble jo ikke akkurat kjedelig. Det ble jo heller ett av de mest spennende løpene i år. Jeg tror mange førere vil tilbake, men vi elsker jo Monza også – så det må ikke bli på bekostning av den. For oss hadde det vært kult å ha begge, sa Ricciardo.

Utfordringen er selvsagt antallet løp på en normal kalender – der er det neppe plass til ytterligere ett løp.

Dessuten er det lite sannsynlig at den ordinære finansieringsmodellen for F1-løp vil passe for Mugello. Som kjent er det Liberty Media som har betalt banene for å arrangere løp i år – mens det normale jo er motsatt.

Kilder i Liberty sier at de har sett Mugello som en svært god løsning for 2020-sesongen, men at det vil være vanskelig å arrangere F1-løp der på regulær basis uten store investeringer.

Mugello som eies av Ferrari, har plass til 50.000 tilskuere i dagens konfigurasjon.