Hjem Nyheter Russel vil ha rallycrossløsning i Bahrain

Russel vil ha rallycrossløsning i Bahrain

Williams-fører George Russell har forslått at det andre løpet i Bahrain bør kjøres med alternativspor.

Alternativsporet i bil- og rallycross er slik at hver fører må kjøre et annet banealternativ på en av rundene i hvert hit – vanligvis designet som en tregere hårnålssving, eller sjikane utenfor den vanlig banen.

Russell tror at den nye banelayouten fr det andre løpet på Sakhir hadde blitt enda bedre.

– Hvert år trenger vi noen joker-løp eller noe annet. På den korte Bahrain-banen kunne vi jo hatt et alternativspor. Bare en runde akkurat som i rallycross. Det tror jeg kunne blitt temmelig spennende.

Formel-1 har lagt til fem nye løp på kalendere, og det siste av to løp i Bahrain skal gå på den ytre layouten på Sakhir.

Briten som nesten tok sine første poeng på Mugello, er svært fornøyd med at Liberty har gitt dem muligheten til å kjøre på helt nye baner.

– Om jeg skal rangere dem mot hverandre, så må jeg si at bortsett fra den alternative banen i Bahrain – som jeg gleder meg til av andre grunner – at alle de fire ville vært på toppen av en liste over de 10 mest attraktive løpene på en ordinær kalender. Det er fantastisk at vi får denne muligheten, og det blir selvsagt ekstra interessant av at vi ikke får en normal forberedelse til helgen.

Russell sier at han håper at nye baner kan dukke opp på kalenderen, også i en normal sesong.

– Det ville kanskje gitt oss en sjanse, jeg håper at vi kan gjøre dette mer i fremtiden.