Hjem Nyheter Hamilton slapp straff

Hamilton slapp straff

Foto: LAT Images
Lewis Hamilton var en av flere førere som ble innkalt til dommerne etter løpet.

Rett etter løpet ble den regjerende verdensmesteren sammen med Romain Grosjean, Kevin Magnussen og Nicholas Latifi innkalt til dommerne for ikke å ha fulgt de retningslinjene raceleder Michael Masi hadde kommet med i forkant av trening og kvalifisering.

Dommerne snakket med alle fire førere og representanter for teamene i tillegg til å se på videodokumentasjon.

Alle førerne måtte fortsette rett frem i sving 2, og klarte ikke å komme inn igjen på banen på den måten som var definert i tilleggsreglene for løpet:
«Hver gang en fører ikke klarer å holde seg på banen i sving 2, og som passerer på venstre side av, eller har en hvilken som helst del av bilen over den første oransje delen av kerbsen før tangeringspunktet, eller til venstre for – må kjøre tilbake på banen etter å ha kjørt rundt blokkene som vist ved pilene, før de kommer tilbake på banen i sving 3.

LES OGSÅ: Hamilton var raskest – Verstappen imponerte

Alle de fire førerne godtok at de ikke hadde fulgt instruksjonene, og aksepterte at dette ville blitt en straff i løpet.

Dommene konkluderte imidlertid med at det ikke ga dem noen fordel, ettersom det ikke var på en tellende runde. De vurderte at det ville være konsistent i forhold til tidligere avgjørelser, som i Spania Grand Prix i 2018 og Canada Grand Prix i 2019 å ikke gi straff.