Hjem Nyheter FIA forbyr uoffisielle klær

FIA forbyr uoffisielle klær

Etter Lewis Hamiltons bruk av en t-skjorte som krevde at politimennene som drepte Breonna Taylor etter Toscana Grand Prix – har FIA nå forbudt bruk av «uoffisielle klær» etter løp og på seierspallen.

Både FIA og hele F1 har inkludert både #EndRacism og #WeRaceAsOne som viktige emneknagger i sin kommunikasjon denne sesongen, og de krever at førerne skal a t-skjorter med slagordet #EndRacism etter løpene, men Hamilton har i tillegg fått lov å bære en t-skjorte med Black Lives Matter over brystkassen.

Hamilton har imidlertid gått lenger – og etter løpet på Mugello møtte han opp med en t-skjorte som bar budskapet «Arrest the cops who killed Breonna Taylor» på fronten – mens på ryggen sto det «Say her name» og et stort bilde av Taylor.

Referer ikke til dette
Etter dette stuntet har det vært mange reaksjoner – og det har gått harde rykter om at FIA ville forby denne type budskap – selv om Hamilton har sagt at ingen fra FIA eller Liberty har snakket med ham.

Dagens regelverk sier ikke noe om hva førere kan si eller ha på seg – men er tydelig på at det ikke er lov med politiske budskap på bilene.

LES OGSÅ: Slapp straff

Nå dukket det tydeligvis et behov for å spesifisere dette ytterligere – fordi Hamilton tydelig har brutt en linje for FIA.

FIA har ingen referanse til ha som skjedde på Mugello, men sier at førerne må beholde kjøredressene på – og kun teamklær – under hele seremonien etter løpet.

Presiseringen fra FIA sier at førerne som ender topp tre «må beholde kjøredress lukket opp til nakken – og ikke åpnet ned til midjen».

LES OGSÅ: Derfor han Carey vært viktig for F1

Under TV-intervjuer og pressekonferansen etter løpet må alle førerne bruke «det respektive teamets klær».

Angrer ikke

Hamilton har sagt at han ikke angrer noe – og at han ikke har fått noen henvendelse fra FIA etter Mugello. Han gjentar imidlertid budskapet om at det er viktig å øke oppmerksomheten rundt rasisme og at han vil finne andre måter å gjøre det på avhengig av hva FIA bestemmer.

Han godtar at FIA bestemmer hvilke rammer som skal gjelde – og at han forsøker å gjøre alle fornøyde.