Hjem Nyheter Sjanseløs – eller kan Bottas bli verdensmester?

Sjanseløs – eller kan Bottas bli verdensmester?

Foto: Mercedes - Steve Etherington
Vi har kjørt 9 av 17 løp denne sesongen og kampen om VM-tittelen ser ut til å være avgjort – men kan Bottas likevel klare det?

Det har skjedd sykere ting enn dette i F1 – og tallene viser at Valtteri Bottas selvsagt fortsatt kan vinne førermesterskapet.

Seieren i Russland var opplagt både viktig og etterlengtet for Bottas. Han ga helt tydelig uttrykk for at dette var et svar til hans kritikere – og var tydelig i etterkant på at han på ingen måte har gitt opp kampen om å bli verdensmester.

Vi har tatt ham på ordet og sett på noen alternativer som kan sørge for at finnen vinner sitt første F1-mesterskap.

Forutsetningen er grei: Hamilton leder mesterskapet med 205 poeng, mens Bottas ligger på andreplass har 161.

44 poeng er selvsagt mye, men om Hamilton mislykkes i å ta poeng i to av de siste åtte løpene så gir det muligheter.

Bottas har alle muligheter til å vinne de samme løpene, tatt i betraktning at han sitter i feltets klart raskeste bil.

Det vil i tilfelle gi ham en ledelse på Hamilton med 6 poeng. Det vil selvsagt kreve at han fortsetter å ta poeng fra briten – noe som i hvert fall har vist seg krevende så langt denne sesongen.

Alternativt: Vi vet jo at Hamilton ikke bryter mange løp. Det utelukker imidlertid ikke at han fortsatt kan rote bort sitt syvende mesterskap.

Om Bottas vinner resten av de syv løpene – og Hamilton blir nummer to – så vil Bottas vinne med 5 poeng og avgjøre mesterskapet i siste runde. Det som imidlertid er en ukjent faktor her, er at det også skal deles ut 7 poeng for raskeste runde.

Selv om det fremstår som lite sannsynlig at Hamilton skulle få store problemer, kan vi ikke se bort fra at han har 8 prikker på superlisensen og at han og teamet har gjort to store feil på de tre siste løpene – kan hellet ha snudd for Bottas?