Hjem Nyheter Honda trekker seg fra F1 etter 2021

Honda trekker seg fra F1 etter 2021

Foto: Digital Lighthouse / Red Bull Content Pool // SI202002240467 // Usage for editorial use only //
I en sesong som ikke slutter å overraske ble det i dag klart at Honda vil trekke seg som motorleverandør til Formel 1 fra 2021.

Den japanske bilprodusenten kom tilbake i F1 fra 2015 med McLaren, men etter et treårig samarbeidet som best kan beskrives som problematisk, gikk Honda over til å levere motorer til Toro Rosso fra 2018 og til moderskipet Red Bull fra året etter.

Sammen med Toro Rosso og Max Verstappen har Honda vunnet fire løp – inkludert årets 70-årsjubileumsløp på Silverstone – i tillegg kommer den svært overraskende seieren til Pierre Gasly på Monza.

Det skal være bilindustriens fokus på elektriske biler som har ført til at Honda har bestemt seg for å forlate F1 etter neste sesong.

– Som team forstår vi hvor vanskelig det har vært for Honda Motor Company å komme frem til en beslutning om å forlate Formel 1 etter 2021. Det endrede fokuset til bilindustrien har gjort at Honda har sett seg nødt til bruke resursene sine på en annen måte, vi både forstår og respekterer denne avgjørelsen. Avgjørelsen fører selvsagt med seg flere utfordringer for oss som team, men vi har vært her før og er godt forberedt til å finne en god løsning, sier teamsjef i Red Bull, Christian Horner.

Han sier at han er stolt av fem seiere og 15 pallplasser og at de takker Honda for den innsatsen de har lagt ned for å nå dit de er i dag.

– Målene våre for 2020 og 2021 er uendret – vi skal sloss for å vinne løp og utfordre i mesterskapet. Gjennom at vi har signert Concorde-avtalen har Red Bull forpliktet seg til sporten inn i en ny æra med utvikling av både teknologi og sporten. Som gruppe har vi nå tid til å evaluere og finne den beste motorløsningen for 2022 og fremover.

Når Honda forsvinner fra F1 vil det bare være tre leverandører igjen: Mercedes, Ferrari og Renault.