Hjem Nyheter Blir Red Bull motorprodusent?

Blir Red Bull motorprodusent?

Foto: Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool //
Helmut Marko og Christian Horner skal være i Østerrike nå for samtaler med eieren av Red Bull, Dietrich Mateschitz – tema skal være å kjøpe rettighetene til Honda-motorene.

Red Bull har det travel med å finne nye motorleverandører etter at Honda gjorde det klart at de vil trekke seg fra Formel 1 etter 2021. Det mest logiske hadde helt opplagt vært å kjøpe motorer fra en av de tre leverandørene som er igjen – men det er fortsatt en fjerde mulighet. Det er nemlig å kjøpe de intellektuelle rettighetene for motoren, og overta produksjonen via en partner som også kan bidra til videre utvikling.

I følge MissedApex Podcast sitter Horner og Marko i diskusjoner med Mateschitz for å diskutere de finansielle delene av en slik transaksjon.

Det hele blir selvsagt vanskeligere av at det nye kostnadstaket også innføres, men ettersom Red Bull har to team å fordele kostandene på, kan det fortsatt være lønnsomt. Det kan til og med være slik at man i fremtiden kan tjene penger på et slikt prosjekt.