Hjem Nyheter Bekreftet: Stroll er syk – Hülkenberg tar over!

Bekreftet: Stroll er syk – Hülkenberg tar over!

Nico Hulkenberg, Racing Point
For andre gang denne sesongen rammes Racing Point av sykdom – det er ikke bekreftet hva som holdt Lance Stroll borte fra den tredje, men eneste treningen før dagene kvalifisering. Det som imidlertid ser helt klart ut er at Nico Hülkenberg er tilbake!

Racing Point sa at de ville ta en beslutning etter dagens trening, men det er allerede klart at Nico Hülkenberg, som erstattet Sergio Perez tidligere denne sesongen, er på plass på Nürburgring.

Med under en time igjen til kvalifisering bekrefter altså både Hülkenberg og Racing Point via sosiale medier at tyskeren får sitt tredje forsøk på å sikre pallplassen han aldri har klart å ta.

LES OGSÅ: Lando ble stoppet av Liberty

Ettersom dagens kvalifisering også regnes som en trening – kan Hülkenberg kjøre Racing Point-bilen til tross for at han ikke har vært i bilen i noen av de tidligere treningene.

En tilsvarende situasjon skjedde under Ungarn Grand Prix i 2017 da Paul di Resta måtte steppe inn for Felipe Massa i Wiliams.

Hülkenberg kjenner banen godt fra tidligere, og kjørte her forrige gang Formel 1 var her i 2013 og testet i tillegg en GT-bil på banen for bare noen måneder siden.

Kravet for å kunne starte var at Hülkenberg hadde en fersk nok COVID-19-test slik at han kunnetil å komme inn i paddock. Heldigvis for både han og Racing Point, skulle han jobbe for RTL denne helgen og derfor måtte han også testes i forkant.