Hjem Nyheter Eifel Grand Prix: Renault tilbake på pallen

Eifel Grand Prix: Renault tilbake på pallen

Foto: Renault
Det ble litt av hvert å snakke om i Formel 1-depotet etter Eifels Grand Prix på Nürburgring søndag. I utgangspunktet hadde feltet stabilisert seg ganske solid fram til Lando Norris måtte parkere bilen med motorproblemer tre fjerdedeler ut i løpet.
For når sikkerhetsbilen kommer såpass tett på løpets slutt, så skulle det bli et sprintløp av dimensjoner på tampen. Lewis Hamilton stakk tidlig ifra ved restarten og Max Verstappen plasserte seg også i ingenmannsland på andreplassen etter at Valtteri Bottas selv måtte bryte med motortrøbbel tidligere i løpet.

Kampen om tredjeplassen stod derimot mellom Daniel Ricciardo og Sergio Perez, to førere som ikke har vært på seierspallen på flere sesonger. Og det ble til slutt Ricciardo som knep den siste pallplassen, hans første siden Monacos Grand Prix i 2018, og hans første for Renault.

Ellers er det verdt å nevne at gjestefører Nico Hülkenberg ble kåret til «Driver of the day» etter at han fra bakerste startposisjon klarte å ta seg helt opp på en åttendeplass, da tyskeren måtte steppe inn for en syk Lance Stroll rett før lørdagens kvalifisering.

Det ble med andre ord skrevet historie på flere plan denne søndagen. Ikke bare tangerte Lewis Hamilton den hittil unike rekorden til Michael Schumacher på 91 løpsseire i karrieren. Kimi Räikkönen passerte nå også Rubens Barrichello i rekorden for antall startende Grand Prix-løp, nærmere bestemt  324 Grand Prix-starter for finnen.

Denne saken er levert i samarbeid med parcferme.no