Hjem Nyheter Marko bekrefter interesse for Hülkenberg og Perez

Marko bekrefter interesse for Hülkenberg og Perez

Foto: Red Bull
Red Bulls Dr. Helmut Marko er tydelig på at både Sergio Perez og Nico Hulkenberg er aktuelle som teamkompis for Max Verstappen neste år

Både Perez og Hülkenberg er førere som nyter stor respekt både blant konkurrenter og ansvarlige hos de ulike teamene. Red Bull har slitt med å finne en fører som kan passe som Max Verstappens teamkompis – ikke minst for å sikre at teamet tar nok poeng til å hevde seg i konstruktørmesterskapet.

Marko fortalte under løpet på Nürburgring at han hadde vært i kontakt med Hülkenberg i forkant av løpet, etter at Alexander Albon fikk tilbake en test på COVID-19 som ikke hadde noe klart svar. Han bekreftet også at Red Bull ser seg om også utenfor sin egen talentpool.

– Vi kan snakke med alle som er tilgjengelig på markedet. Det gjelder både Hülkenberg og Perez – spørsmålet er hvor langt unna Max vil de være, sa Marko til tyske Sport1.

Vanskelig å finne noen som matcher Verstappen

Han sier at de har Ricciardo å sammenligne med, og derfor også har et grunnlag for å vurdere styrkeforholdet mellom førere.

– Jeg tror ikke noen er nærmere enn tre tideler. På en god dag er Albon i stand til å holde denne avstanden til Max. Vi er klar over at han er ung, men om han ikke håndterer presset, kan vi ikke tillate oss å tape viktige poeng i mesterskapet. Det er helt umulig å vinne konstruktørmesterskapet om du bare har en bil med i kampen. Men vi er ikke der enda. Prestasjonene på Nürburgring var tilfredsstillende – men sånn er situasjonen.

LES OGSÅ: Reduserer kravet til superlisens

Imponert over Hülkenberg

Nico Hülkenberg ble hentet inn som reserver for Lance Stroll bare timer før kvalifiseringen, og til tross for at han ikke hadde en eneste runde i bilen – var han godt innenfor 107-prosentgrensen under kvalifiseringen på søndag. I tillegg klatret han mest av alle førerne i løpet, og endte på åttendeplass etter å ha startet helt bakerst.

LES OGSÅ: Atle Gulbrandsen: Hvilken vei skal F1 gå?

– Noe av det vanskeligste en fører kan oppleve er å ikke ha kjørt en bil før kvalifisering. Selvsagt har han en fordel av å ha kjørt bilen tidligere i år, men det var en ekstremt krevende situasjon. Måten han forbedret seg gjennom løpet, uten å gjøre noe dumt og lose bilen inn til en imponerende åttendeplass – vi fulgte tidene og det var tider da både Gasly og Kvyat presset ham. Gjennom løpet kom han stadig nærmere rundetidene til Perez – det må vi bare ta av hatten for – en imponerende prestasjon.