Hjem Nyheter Tost: Tsunoda er en del av familien

Tost: Tsunoda er en del av familien

Foto: Josh Kruse / Scuderia AlphaTauri / Red Bull Content Pool // SI202010140220

Fremtiden for det japanske talentet Yuki Tsunoda har vært usikker etter at Honda varslet at de trekker seg fra F1, men om noen uker er han likevel klar for test for AlphaTauri.

20-åringen som lenge har vært støttet av Honda – var definitivt neste mann på listen når Red Bull skulle plukke sin neste F1-fører.

LES OGSÅ: Newey med nye triks

Det ble imidlertid litt vanskeligere for japaneren da Honda varslet at de trekker seg fra Formel 1 etter 2021-sesongen. I hvert fall så det slik ut fra utsiden.

Teamsjef i AlphaTauri, Franz Tost
– Red Bull har ikke en filosofi som betyr at vi henter en fører til AlphaTauri som et resultat av «politikk». En fører kommer til AlphaTauri basert på sportslige prestasjoner. Det har ikke noen sammenheng med om Honda fortsetter eller ikke, sier Tost til F1TV.

Tost er svært imponert over det den unge japaneren har levert denne sesongen. Han sier at de ser på Tsunoda som en del av familien.

– Yuki Tsunoda gjør en fantastisk jobb i F2 – han har vunnet to løp – ett på Spa og ett på Silverstone – og i Østerrike ledet han lenge på våt bane, men ble nummer to på grunn av problemer med radioen. Han har mye fart i kroppen, han har ferdighetene – så vi får se, sier Tost.