Hjem Nyheter Hamilton med ny rekord

Hamilton med ny rekord

Foto: Mercedes / Steve Etherington
Nok en ny “Corona-bane” viste seg å levere et strålende løp da Lewis Hamilton skrev seg inn i historiebøkene som den mestvinnende F1-fører gjennom tidene.

Det var ikke bare spenning knyttet til Formel 1-feltet som sådan når de nå fikk en helt ny bane å bryne seg på under Portugals Grand Prix på Autódromo Internacional do Algarve, men da Lewis Hamilton tangerte Michael Schumachers seiersrekord på 91 enkeltseire under Eifels Grand Prix på Nürburgring for to uker siden, så var det bare et tidsspørsmål før han skulle overgå dette.

 

Likevel så det innledningsvis ut som at Valtteri Bottas kunne sette en brems på dette med sterk fart gjennom hele løpshelgen, helt fram til siste forsøk i Q3. Der tok Hamilton pole position, og etter et en intens åpning på løpet så var det klart at det kun var tekniske problemer som kunne stoppe en historisk begivenhet for Lewis Hamilton og Formel 1-sporten.

 

Briten tok i land seieren på enkeltvis foran lagkamerat Valtteri Bottas, og med Max Verstappen på tredjeplass skulle det bli denne trioen nok en gang på pallen. Det var tettere kamp lenger bak i midtfeltet, og Charles Leclerc sikret en kruttsterk fjerdeplass med sin relativt lite konkurransedyktige Ferrari etterfulgt av Pierre Gasly og Carlos Sainz på femte- og sjetteplass.

Hamilton leder nå VM med 77 poengs forsprang på Bottas. Max Verstappen følger bak på bronseplassen, 17 poeng bak finnen.

Denne saken er levert i samarbeid med Parcferme