Hjem Nyheter Perez en advarsel unna straff

Perez en advarsel unna straff

Racing Point-fører Sergio Perez samlet ikke mindre enn to advarsler denne helgen – noe som gjør at han bare er en advarsel unna en 10-plassers gridstraff.

Allerede på lørdag fikk Perez årets første advarsel etter at han hindret Pierre Gasly på kvalifiseringen.

I dag var det nok en gang samme mann det gikk ut over – da Perez etter dommernes mening – i kampen om femteplassen forsvarte seg for tøft mot Gasly inn mot den første svingen.

LES OGSÅ: Hamilton ble historisk

I uttalelsen fra dommerne heter det:
«På runde 64 av løpet, på slutten av rettstrekket, forsvarte Perez seg samtidig som Gasly kjørte forbi etter å ha slipstreamet Perez ned rettstrekket. Gasly la seg ut før bremsesonen. Da Gasly la seg til høyre med betydelig større hastighet, la også Perez seg til høyre og fortsatte å bevege seg inn foran Gasly, men skulle ha latt det være en bilbredde på innsiden.»

Dommerne påpeker også at førerne tidligere i år har diskutert denne type situasjoner, og har bedt om at dette slås ned på.

«Føreren har lov til å gjøre en bevegelse for å forsvare seg, men ikke på en måte som kan skape en farlig situasjon for en annen fører. Under høringen innrømmet begge førerne at dette var på grensen, men at det var ok – og en del av racing. Dommerne mener imidlertid at det var for nært grensen, og at Perez ikke hadde tatt nok hensyn til hastighetsforskjellen.»

Helgens to advarsler betyr at om Perez skulle få en tredje denne sesongen – vil meksikaneren få en gridstraff på 10 plasser.